השתתפות יוצאת דופן של כחמישים ראשי ישיבות הסדר וישיבות גבוהות מכל הארץ בכנס רבני תורת הארץ הטובה לקראת השמיטה. כל הפרטים בהמשך הכתבה.
בכנס ייחודי וראשוני פתחו גדולי הרבנים של הציבור בדיון ושיתפו את ראשי הישיבות במהלכים מרכזיים לקראת שנת השמיטה.
איחוד גדולי הרבנים של תורת הארץ הטובה פתח במסע ציבורי של הכנה לקראת שנת השמיטה הקרבה ובאה.
במסגרת זאת מבקשים הרבנים, לעורר ולחזק את תודעת השמיטה בציבור הרחב. לעודד את חיבת ארץ ישראל וחיבת קדושת מצוותיה ובפרט מצוות השמיטה, לחזק חקלאות יהודית ולהעלות את המודעות של העדפת רכישת תוצרת יהודית.
הרב אליעזר ולדמן ,מייסד ישיבת ניר בקרית ארבע, פתח בדברי הרב קוק על מהותה של שמיטה.
חיים שטיינר, מבכירי רבני ישיבת מרכז, דיבר על גבולות הארץ לעניין מצוות שמיטה בדגש על גבולה הדרומי של הארץ,והעלה כי ישנה מחלוקת לגבי העיר אילת האם נחשבת בגבולי הארץ.
הרב יעקב אריאל רבה של רמת גן לשעבר: "חלוקת פירות שביעית דרך אוצר בית דין זוהי המשמעות שהתורה קוראת לנו לקיים שמיטה כהלכה … לא לקיים חלוקת פירות על פי אוצר בית דין בימינו פירושו לומר שהתורה חלילה איננה רלוונטית – השיתוף של הצרכנים יחד עם החקלאים במהלך הזה הוא קיום מצוות עשה של השמיטה " הוסיף הרב אריאל
הישיבות צריכות להיות החלוצות.
אם הישיבות לא תתגיסנה נמצא את עצמנו הרבה מאחור יש סיכוי שאם יהיו כמה עשרות אלפי מנויים על יין שביעית לא נגיע למצב שהכרמים נגדמים והחקלאים תקועים עם בקבוקים שלא שווקו. כפי שלצערנו היה בשמיטה הקודמת , "אין שום סיבה לפחד מקדושת שביעית – צריך ללמוד את ההלכות ולקיימן."
הרב אריה שטרן, רבה הראשי של ירושלים הדוגל בהיתר מכירה, עמד על החשש שהשוק יוצף בשמיטה במאכלות אסורות או פירות קדושים בקדושת שביעית שהציבור לא ידע כיצד לנהוג בהם.
לדבריו הפתרון הוא רק על ידי הפעלה של היתר המכירה וכפי שהנהיג הרב קוק זצ"ל שהרי שמיטה בימינו מדרבנן. ולמעלה מזאת במהלך השנים שופר ותוקן מהלך המכירה ואם יעשה בצורה רצינית ולא מזולזלת. אזי יהא בזה דרך מכובדת וראויה לכשרות ראויה בשמיטה. הרב קרא בדבריו לקיים מצוות שמיטה. כל אחד בגינתו ובחצרו. וכן כל חקלאי ישאיר שטח קטן בו תתקים שמיטה כפשוטה. אם ניצור את האוירה הנכונה – יכנסו ברצינות גם ברבנות הראשית למהלך של היתר המכירה.
הרב דוב ליאור הרב הראשי של קרית ארבע לשעבר הסביר כי בימינו אין את הצורך הכלכלי הקיומי של היתר המכירה שהיה בימים ראשונים.
אלא שיש לנו עניין לתמוך בחקלאות היהודית שהיא מועט המחזיק את המרובה.
היתר המכירה מאפשר לקיים את החקלאות. בפירות האילן זה יותר קל אך גם בירקות מה שנזרע קודם שביעית. וכן במקומות מסויימים בארץ שאין בהם איסור ספיחים. אם נהיה תלוים ביבוא החקלאות תפגע. ודאי שאנו צריכים שלא יופסק הייצור החקלאי שלנו .
הרב ליאור קרא לחזק את הרכישה מיהודים. ולפעול באחריות ביחס לחיזוק החקלאות. בהיבט לאומי ומדיני לטובת כלל ישראל לעתיד לבוא. ולכן לדבריו יש להימנע מייבוא על חשבונם של החקלאים בארץ. וזאת או על ידי היתר המכירה. או בדרך של אוצר בית דין על ידי הזמנה מראש של הציבור. הרב ליאור קרא לחזק את המהלך של אוצר בית דין בתפילה שנגיע במהרה לקיום מצוות שמיטה מהתורה.
הרב יהודה עמיחי ראש מכון תורה והארץ. דיבר על ענינה החשוב של אכילת פירות בקדושת שביעית. והסביר את ההיערכות לקראת אוצר בית דין ציבורי נרחב לשנת השמיטה הקריבה ובאה.
הרב הסביר כי במהלך זה, יהיה שילוב הלכתי של היתר מכירה במקומות מסויימים. בעיקר בנגב המערבי ועוטף עזה. והתארגנות של אוצר בית דין בפירות של קדושת שביעית. משאר חלקי הארץ.
הרב קרא לראשי ישיבות לקחת חלק במהלך ולרכוש את הפירות
וציין בדבריו כי אותם תלמידים יזכו בשמיטה הקרובה לאכול במהלך השירות הצבאי את פירות אוצר הארץ ומוזר יהיה אם כשהם בישיבה דוקא שם יאכלו פירות מיבולי נכרים.
רבני תורת הארץ הטובה הינם איחוד של בכירי עולם התורה, גדולי תורה וזקני הרבנים אשר חברו ומהווים שולחן דיונים פעיל בעניני תורה עם וארץ ישראל .
מטרת הכנס להביא לתודעת שמיטה ולהרתמות הציבור. בהזמנה מראש של פירות וירקות. בהסדר של שמיטה כהלכה. הן של מוסדות בציונות הדתית והן של משפחות.
המטרה היא- להגיע לעשרות אלפי מינויים על הסדר שמיטה זה וזאת על מנת, שחקלאים יוכלו לגדל על פי היתר מכירה וכן אוצר בית דין יהיה שליחם של המנויים לקטיף וחלוקת התוצרת החקלאית היהודית.
הרב יוסי ארציאל המרכז את עבודת איחוד הרבנים : "שנת השמיטה היא אתגר חינוכי ערכי ומעשי. דרושה הבנה של הפוסקים המחנכים רבני הקהילות. ובסופו של דבר גם הציבור הרחב שייקרא בסופו של דבר להיענות ליוזמות ההתארגנות לרכישה ראויה בשנת השמיטה. ולא להעדיף יבוא ויבול נכרי ולהתאגד כלכלית סביב יוזמות של רכישת היתר מכירה. ואוצר בית דין."
השתתפו בכנס רבנים מגוונים גדולים צעירים ומבוגרים ראשי ישיבות וכוללים לדיינות מכל רחבי הארץ.
ראשי ישיבות שנכחו בכנס ציינו את התחושה המיוחדת במעמד ראשוני כזה. בהם זוכים ראשי ישיבות מכל הארץ מאילת ועד נהריה לפגוש (בזום) את זקני רבני הציבור. ולקיים שיחה תורנית ערה סביב נושאים תורניים קריטיים שעל הפרק .
לאור הצלחת הכנס מתכוונים צעירי רבני תורת הארץ שיזמו את האירוע להמשיך ולקיים כינוסים מעין אלו. לקראת השמיטה עם פורומים של רבני ערים וקהילות. ראשי ישיבות תיכוניות. אולפנות ומדרשות ולהגיע לקראת חודש אייר לימי רתימה כלכלית של הציבור. ליוזמת רכישת מנויים למיזמי פירות וירקות כהלכה. בשנת השביעית .