אחד הדברים הכי חשובים בהתחדשות עירונית זו התמיכה של העירייה. אם אין תמיכה של העירייה ורצון לחדש את הקיים, לא תהיה תמיכה לקבלנים שמעוניינים לחדש. במקרה של העיר רמת גן זה לא כך. בעיר רמת גן יש תמיכה מלאה ולכן בשנים האחרונות אנו רואים התחדשות עירונית ברמת גן עם המון פרויקטים חדשים הכוללים בניהם פינוי בינוי ותמ"א 38 על סוגיה.
במה צריכה העירייה לתמוך כאשר עושים התחדשות עירונית?
למעשה, כל פרויקט של התחדשות עירונית צריך לעבור אישורים והיתרי בנייה. העירייה יכולה לתמוך בפרויקט מסוים ולהאיץ את התהליך של האישורים. מי שמכיר את הנושא של התחדשות עירונית בערים השונות, יודע כי לפעמים העירייה יכולה לעכב היתרים גם חמש ועשר שנים קדימה. בעיר רמת גן אנו רואים הרבה פרויקטים של התחדשות עירונית ברמת גן מהסיבה שקיימת מהירות בכל הקשור להיתרי בנייה. דבר זה כמובן מבורך ומאפשר יצירת מבני מגורים חדשים ודיור נוסף עבור אנשים שמעוניינים לשפר דיור או לגור בעיר זו.
איזה תהליך צריך לעבור הקבלן עד שהוא מקבל היתר בנייה?
בכל עירייה קיימת וועדה מקומית לתכנון ובנייה. היתרי הבנייה יוצאים מתוך וועדה זו. כל תהליך שיבצע הקבלן עת עבודות הבנייה, גם אם מדובר בהרס של בניין ישן, יש לעבור מול וועדה זו ולקבל על כך היתר. אם מדובר בהתחדשות עירונית ברמת גן הכוללת פינוי בינוי או תמ"א 38, הרי שיש צורך בחתימות הדיירים שהרי הם אלו החתומים בטאבו. על היזם שרוצה לבצע את עבודת הבנייה, להגיש תכניות מסודרות הכוללות כל פרט ופרט. התוכניות ייבחנו היטב עד שלבסוף יגיע האישור לביצוע ההריסה והבנייה.
מה יכול לעכב הליך של היתר בנייה?
קבלת היתר בנייה הוא הליך בירוקרטי הפוגשים הכולל מסמכים רבים שיש להגיש. מגישי הבקשה לא פוגשים את מהנדסי הוועדה ואין להם את היכולת לזרז או להשפיע. כמו כן, ברגע שהמסמכים לו הוגשו כמו שצריך או שחסרים פרטים, הרי שהוועדה לא תטפל בבקשה עד להשלמתם. פעמים רבות היתרי בנייה רבים נעצרים בגלל בירוקרטיה כזו ואז ההתקדמות יותר איטית. לכן, בכל בקשה של היתר בניה יש לבדוק כי המסמכים הוגשו במלואם.
מעבר לכך, שינויים מהותיים בתוכניות העוברים על קווי תשתיות מסוימים עשויים לעצור את ההליך או לבצע בדיקות נוספות כדי לראות שאישור הבנייה לא יחבל במה שקורה מתחת לפני השטח.