גולת הכותרת של כל שולחן שבועות היא חד־משמעית עוגת הגבינה האפויה. כשהיא מונחת אל מול האורחים, תפוחה וגבוהה, עשירה בטעם ולחות בדיוק במידה הנכונה, התשבחות יקצרו במהרה. כדי להשיג את הכנת העוגה המושלמת ממש אין צורך במקריות או מזל, אלא יש להקפיד על כמה כללים שאפילו הקונדיטורים המיומנים ביותר עוקבים אחריהם. הרשו לנו לחשוף בפניכם את הסודות להכנת עוגת גבינה אפויה ברמה הגבוהה ביותר.
טיפים לעוגת גבינה אפויה שתמיד מצליחה
נתחיל מהבסיס: המרכיבים
כדי להגיע לתוצאה הרצויה עלינו לעשות את הדרך הנכונה מבראשית והרי כל מתכון מתחיל מהמצרכים כמובן. עוגות גבינה אפויות אינן כוללות לרוב מרכיבים הדורשים התעסקות מורכבת אך יש חשיבות רבה לטמפרטורת המרכיבים. מאחר ואנו מעוניינים להגיע למרקם קטיפתי ורך עלינו לוודא שכל המרכיבים יתאחדו יחד בקלות. לכן, בטרם תחילת האפייה הקפידו להוציא את המרכיבים הקרים מבעוד מועד ולהניח להם עד שיגיעו לטמפרטורת החדר.
בחירה חכמה של תבנית האפייה
זהו אמנם לא טיפ הכרוך בתוכן העוגה עצמה, אך הוא תורם לא פחות להשגת המטרה. לאחר שעמלתם כל כך קשה על האפייה וודאי לא תרצו לראות את העוגה נהרסת בגלל שנאבקתם להוציא את העוגה מהתבנית. כדי למנוע ולו את הסיכוי הקלוש שדבר כזה יקרה, השתמשו בתבנית קפיצית המאפשרת פירוק מהיר ופשוט של דפנותיה.
ערבבו בזהירות רבה
אחד מהקשיים הגדולים ביותר בהכנת עוגת גבינה אפויה הוא למנוע את הופעתם של סדקים בעת האפייה. אחת הדרכים למנוע את התופעה הזו היא לערבב את בלילת העוגה בזהירות. הסיבה לכך היא שערבוב נמרץ מדי יחדיר אוויר לתוך הבלילה, מה שיביא לתפיחה גדולה מדי של העוגה כך שחלקה העליון ייסדק. לכן, ערבבו בתנועות קיפול רכות. יחד עם זאת יש לקחת בחשבון כי חלק מהמתכונים כוללים שלב של הקצפת חלבונים. במתכונים הללו דווקא חשוב לטרוף את החלבונים בנמרצות כדי להביא להקצפה טובה.
איך למנוע עוגה רטובה?
עוגת גבינה אפויה מוצלחת היא כזו שיש בה איזון מושלם של לחות, כלומר כזו שאינה יבשה או רטובה מדי. מאחר והעוגה מכילה גבינות, אלו עשויות להגיר כמות רבה של נוזלים במהלך האפייה שבסופה נגלה עוגה רטובה. ישנם שני פתרונות מרכזיים שיכולים לסייע לנו במניעת התרחיש. הקפידו להשתמש בגבינות בעלות אחוזי שומן גבוהים ומעט מים או לסנן את הנוזלים מהגבינות כמה שרק ניתן.
מניעת סדקים
כפי שכבר הזכרנו הסדקים הם אויבים ידועים של כל מי שאפה בחייו עוגת גבינה. למרבה המזל מאחר ומדובר בתופעה מוכרת יש שלל דרכים למנוע את הדבר. אחת הדרכים היא ליצור סביבה לחה בתנור סביב העוגה, כדי למנוע את התייבשותה. נעשה זאת באמצעות הנחת תבנית גדולה ומלאה במים מתחת לתבנית שבה נאפית העוגה. המים יתאדו מחום התנור ויצרו סביבה עשירה בלחות.
דרך נוספת למנוע היווצרות של סדקים בעוגה בזמן האפייה היא לאפות את העוגה בחום נמוך. נפוץ למדי לפגוש במתכונים המבקשים אפייה של עוגת הגבינה בשני שלבים. שלב האפייה הראשון יעשה בחום גבוהה למשך כעשר דקות בלבד. שלב זה נועד לאפשר לחלקה העליון של העוגה להזהיב ולתפוח. שלב האפייה השני יעשה בחום נמוך למשך כשעה. כך למעשה נמנעים הסדקים אך עדיין נקבל את המראה הזהוב.
הדרך השלישית למניעת סדקים קשורה בשלב צינון העוגה. ראשית, חשוב מאוד שלא לפתוח בשום פנים ואופן את דלת התנור בזמן האפייה. פעולה שכזו עשויה לעלות לכם באיבוד של גובה העוגה, כמו גם היווצרות של סדקים. בסיום האפייה, פתחו קלות את דלת התנור ואפשרו תחילה לעוגה להצטנן בתוך התנור. לאחר כחצי שעה העבירו את העוגה להמשך צינון בטמפרטורת החדר. לבסוף, רק לאחר שהצטננה העוגה לגמרי ניתן להעבירה למקרר.
מה עושים אם בכל זאת הופיעו סדקים?
קודם כל הבינו שהופעת סדקים על גבי העוגה אינה מעידה דבר על טעמה שיישאר נפלא כתמיד. יחד עם זאת, אם אינכם מעוניינים להגיש עוגה בעלת סדקים ישנן מגוון דרכים טעימות ביותר להסתיר אותם. תוכלו למשל לחפות על הפגם עם פיזור של אבקת סוכר על העוגה. ניתן לצפות את העוגה עם קצפת או קרם שמנת חמוצה ופירות. למעשה, כל ציפוי שאתם אוהבים יעבוד במקרה הזה.