לפי נתוני הלמ"ס האחרונים, מחירי השכירות בישראל ממשיכים בעלייה משמעותית ובהשוואה לשנה שעברה, ניתן לראות עלייה של כ 3% במחירים ( ובהשוואה לרבעון הקודם עלייה של כ 1%).
רוני מזרחי, נשיא לשכת הקבלנים ובעלי קבוצת "מזרחי ובניו":הגורם המרכזי שבגינו מחירי השכירות התייקרו ובמגמת עלייה הינם המשקיעים הישראלים ומשקיעי החוץ שהממשלה הבריחה לעבר מחוזות אחרים. המיסוי הכבד של מס הרכישה על הדירות, מס דירה שלישית וגזרות מיותרות ושגויות אלה החריפו את מצב המשקיעים המחפשים לרכוש דירה במחירים הגיוניים ולקבל תשואה סבירה על הנכס. כך קורה שרבים מהם רוכשים דירות בחו"ל במחיר טוב יותר ובמיסוי מופחת ונהנים מתשואה גבוהה יותר. כיום המשקיעים שהיוו בעבר כ-33 אחוזים מנתח שוק הדיור מהווים כיום כ-13 אחוזים בלבד. המצב הזה משפיע במישרין על מחירי השכירות שנותרים גבוהים כנגזרת ממחירי הדירות הגבוהים. אני קורא לממשלה החדשה לכשתהיה ולמקבלי ההחלטות להחזיר את המשקיעים לישראל.
לדברי יפעת גרתי-אלון, מנכ"לית פייב סטארס אסטרטגיה ושיווק נדל"ן, מגמה זו של עליית מחירי השכירות, מצביעה על המשך הבעייתיות, בעיקר של הצעירים, לרכוש דירה, או להחזיק בנכס נדלנ"י כזה או אחר ולא לגמור את החודש. אחד הדברים המרכזיים שיש לשים עליהם דגש, כאשר תקום ממשלה, הינו פיקוח על מחירי שכירויות בעיקר במרכז הארץ, לייעל את התחבורה הציבורית, לייצר מקומות תעסוקה מגוונים גם מחוץ לתל אביב ובאופן כללי, לתת אופציות טובות יותר לדור העתיד שלנו.
גרתי-אלון מציינת שבתהליך מדיני ומוניציפלי מסודר, אפשר בהחלט לייצר כאן איכות חיים מאפשרת , בדומה לערים מרכזיות בעולם.