מוצרי חלב על כל גווניהם מהווים נדבך חשוב ועיקרי בחיים של רובנו. יש מגוון עצום של מאפים וקינוחים המכילים בתוכם גבינה, המעניקה להם את הטעם הייחודי שלהם. הגבינה מאפשרת מרחב תמרון רב בכל הנוגע לאפייה, שכן ניתן להכין אותה מלוחה או מתוקה, אפויה או כקרם מקורר. במאמר זה נביא לפניכם מגוון מאפים וקינוחים נהדרים על טהרת הגבינה.
ניו יורק צ'יז קייק
אם יש קלסיקה על זמנית שחינה לעולם לא יסור היא עוגת הגבינה הניו יורקית האייקונית. אי שם בשנת 1912 התפתחה העוגה העשירה הזו והפכה למוכרת ברחבי העולם. את העוגה הזו מכינים מגבינת שמנת פילדלפיה הנחשבת לגבינה שמנה ודחוסה במיוחד, וזהו גם מרקמה של העוגה הזו. מי שרוצה להכין גרסה משודרגת של העוגה יכול הכין עוגת גבינה פירורים וליהנות גם מתחתית פריכה במיוחד בעוגה וגם משכבת קרמבל פריכה שמונחת על חלקה העליון.
בורקס גבינה
אחד המאכלים האהובים ביותר על הישראלים הוא בורקס גבינה. אפשר למצוא אותו במאפיות ומעדניות, מופיע בגרסתו הפשוטה או בגרסה משודרגת עם שלל תוספות שהעניקו לו את השם "בורקס פינוקים". זהו המאכל המושלם לאירועים בבתי ספר וגנים, בחגים כמו שבועות, כארוחת ערב ועוד. בורקס גבינה יכול להיות עשוי מבצק עלים או בצק פריך, יכול להגיע גם כזיווה ובגרסאות הביתיות ניתן אף להכין אותו מבצק פילו או פילאס, תלוי בהעדפות האישיות שלכם.
קנולי גבינה
קנולי הוא קינוח איטלקי טעים במיוחד. הקנולי עצמו מוכן מצינורות של בצק שנהוג לטגן בשמן עמוק. לאחר יציאתן מהשמן, ממלאים את הקנולי בקרם מתוק וטעים שעשוי משילוב של גבינת ריקוטה ווניל, או שוקולד צ'יפס שמוסיפים למתיקותו. לאחר ההכנה נהוג לפזר עליו שכבה של אבקת סוכר ולקחת ביס גדול ומפנק מאחד הקינוחים הכי טעימים שיש!
פשטידת גבינה
אם קרה לכם פעם שנשארתם עם מלאי של גבינות שתאריך התפוגה שלהם מתקרב במהירות, ואתם יודעים שלא תצליחו לסיים אותן בזמן, זה הזמן להכין מהן פשטידת גבינות נהדרת! להכנת הפשטידה יש להשתמש במצרכים פשוטים שיש בכל בית – קמח, ביצים, מלח ופלפל, שמן וכמובן הגבינות שבחרתם. תוכלו לשלב מספר גבינות שיעניקו לפשטידה שלכם עושר טעמים, תוכלו לשלב ירק אהוב בתוך הפשטידה ולהעניק לה טעם נהדר או שתוכלו לשלב בה עשבי תיבול שיעניקו לה ארומה משגעת.
עוגת טירמיסו
עוגת הטירמיסו היא עוגה איטלקית גם כן אשר במקורה יש בה גבינת מסקרפונה עשירה. את העוגה הזו נהוג להכין עם בישקוטי טבולים באספרסו או בליקר מעניין כמו האמרטו שמעניקים לבישקוטי טעם עז נוסף. גוף העוגה העשיר עשוי משילוב של גבינת מסקרפונה ביחד עם קצף ביצים וסוכר. מעל ליצירת המופת היפהפייה הזו, אשר יכולה להגיע כעוגה שלמה או כקינוח אישי, נהוג לפזר שכבה עדינה של אבקת קקאו להשלמת הטעמים.
בואיקוס: לחמניות גבינה
אחד המאפים הטעימים ביותר שיש הוא הבואיקוס. מדובר בלחמניות גבינה עדינות וממכרות שאי אפשר להפסיק לאכול מהן! הלחמניות קטנות בגודלן ואפשר לחסל אותן בביס אחד או שניים. את הבואיקוס מכינים ממגוון גבינות הכוללות בולגרית, קשקבל, גבינה לבנה וגם יוגורט לקבלת מרקם רך במיוחד. לאחר אפייתן ניתן להגיש אותן לצד ביצים קשות וירקות חתוכים, תוך זמן קצר לא תישאר ולו לחמנייה אחת.
גביניות מתוקות וטעימות
גביניות הן מאפה מתקתק מבצק שמרים שבתוכו ישנה גבינה מתוקה וטעימה. את הגבינה נהוג להמתיק עם תמצית וניל ואבקת סוכר, יש מי שאוהב לשלב גם צימוקים בגבינה, דבר שמעניק לה טעם עשיר עוד יותר וטעם טעים במיוחד. חשוב להבריש את הגביניות במי סוכר לאחר סיום אפייתן ולהעניק להן את הטאץ' הסופי המתוק והטעים שלכם.